Winter training

In de winterperiode (oktober tot maart) vinden de schaatstrainingen plaats. Tijdens deze trainingen richten wij ons op het verbeteren van de schaatstechniek, meer plezier vinden in het schaatsen en de conditie en uithoudingsvermogen verbeteren tijdens het schaatsen. Omdat er op drie verschillende niveaus training wordt gegeven, is er voor iedereen een groep die aansluit bij jouw niveau. Dus of je nu al sinds je kunt lopen op het ijs staat, of nog nooit een schaats aan hebt gehad, bij ons ben je welkom!

Elke maandagavond in de winterperiode worden de trainingen gegeven op de Ireen Wüst Ijbaan te Tilburg. Binnen T.S.S.V. Braga hebben we de volgende drie trainingsgroepen:

  • Gevorderden 1 (start training: 19:45u)
  • Gevorderden 2 (start training: 19:45u)
  • Beginners         (start training: 20:00u)
    Let op! De beginnerstraining vindt plaats op de ijshockeybaan in het midden van de 400 meter baan!

Belangrijk!

Net zoals op het Sportcentrum bij de universiteit krijg je toegang tot de ijsbaan middels het scannen van een QR-code. Dit kan bij de balie van Tkwadraat en daarmee ontvang je een kaartje waarmee je de ijsbaan kunt betreden. Zorg hiervoor dat je de app van het sportcentrum op je telefoon hebt staan, zodat je de QR-code kunt scannen.

Om de ijsbaan te kunnen betreden moet je via de receptie van Tkwadraat, zie de plattegrond hoe je daar het beste komt.

LET OP!

  • Om de beginners- en gevorderden trainingen bij T.S.S.V. Braga te volgen is het bezit van een sportabonnement van de universiteit verplicht.
  • Bij alle trainingen is het dragen van een helm en handschoenen verplicht! Er zijn een aantal helmen beschikbaar vanuit de verenigingen.
  • De schaatstrainingen zijn gericht op het lange baan schaatsen. Hiervoor is het dus verplicht om noren (lange baan schaatsen) te dragen.
  • Het wordt geadviseerd om warme kleding aan te trekken in laagjes zodat je iets uit kunt trekken als je het toch te warm hebt.